arien.sk / Datľový koláč
Datľový koláč
26. 1. 2008
Suroviny na cesto:
- 1/2 masla [125g]
- 20 dkg hladkej múky
- 5 dkg grahamovej múky
- 4 polievkové lyžice medu
Vypracujeme tuhé cesto a natlačíme ho do formy. Pečieme pri cca 160tich stupňoch asi 30 minút [vyskúšame špáratkom].
Suroviny na datľovú zmes:
- datľe [1 balíček]
- rozdrvené detské piškóty [1 klasický balík]
- kakao [aspoň 5 polievkových lyžíc]
- med [4 lyžice]
- maslo [cca 70g]
- lekvár
Datľe na deň namočíme do vody, aby zmäkli. Potom ich vykôstkujeme a rozmixujeme v mixéri.
Piškóty rozmixujeme v mixéri alebo inak rozdrvíme na malé kúsky. Zmiešame s datľami, medom, kakaom a maslom.
Na upečený korpus rozotrieme väčšie množstvo ľubovoľného lekváru a na to nacapkáme datľovú zmes. Celý koláč necháme odpočinúť, nech sa chute spoja.
Späť na kategóriu: kuchyňa
Pridať komentár:
Komentáre
Komentár č. 2
7. augusta 2018, 17:30
autor: Afrodita
A aj tento je super http://www.arien.sk/sk/uvod/Kokosove-gulicky.alej?ind=7
Komentár č. 17. augusta 2018, 17:28autor: Afrodita •
web
Tak takýto chutný koláčik od nejakej Afrodity by som si ver dal!
Čo sa u nás varí
Najnovšie recepty