arien.sk / Datľový koláč

Datľový koláč

26. 1. 2008

Suroviny na cesto:

  • 1/2 masla [125g]
  • 20 dkg hladkej múky
  • 5 dkg grahamovej múky
  • 4 polievkové lyžice medu

Vypracujeme tuhé cesto a natlačíme ho do formy. Pečieme pri cca 160tich stupňoch asi 30 minút [vyskúšame špáratkom].

Suroviny na datľovú zmes:

  • datľe [1 balíček]
  • rozdrvené detské piškóty [1 klasický balík]
  • kakao [aspoň 5 polievkových lyžíc]
  • med [4 lyžice]
  • maslo [cca 70g]
  • lekvár

Datľe na deň namočíme do vody, aby zmäkli. Potom ich vykôstkujeme a rozmixujeme v mixéri.

Piškóty rozmixujeme v mixéri alebo inak rozdrvíme na malé kúsky. Zmiešame s datľami, medom, kakaom a maslom.

Na upečený korpus rozotrieme väčšie množstvo ľubovoľného lekváru a na to nacapkáme datľovú zmes. Celý koláč necháme odpočinúť, nech sa chute spoja.

datlovy kolac 


Späť na kategóriu: kuchyňa

Pridať komentár:

V príspevkoch môžete používať BB kód.









Komentáre

Komentár č. 2
7. augusta 2018, 17:30
autor: Afrodita
A aj tento je super http://www.arien.sk/sk/uvod/Kokosove-gulicky.alej?ind=7

Komentár č. 1
7. augusta 2018, 17:28
autor: Afroditaweb
Tak takýto chutný koláčik od nejakej Afrodity by som si ver dal!