Dvojaká zmrzlina
6. 7. 2007
Potrebujeme:
- bobuľové ovocie: ríbezle, čierne ríbezle, jahody, čerešne, višne, všetko umyté a vykôstkované a pokrájané na čo najmenšie
- broskyne, jablká, pokrájané na malinké
- lístky mäty
- dve šľahačky
- med
- červené víno
- citrónovú šťavu
- klinčeky
- škoricu
- badián
Postup:
Zmrzlina PRVÁ
Na panvicu dáme jemne rozohriať dve až tri veľké lyžice medu. Roztlčieme dva klinčeky a polku badiánu. Keby som mala vanilkový lusk, asi by som neváhala ani s ním. Čo benevolentnejší môžu použiť vanilkový cukor, ja cukor nepoužívam. Nasypeme na med, poprášime škoricou a prehrejeme, nech sa uvoľní vôňa.
Do panvice nasypeme ovocie. Môžeme napríklad časť z neho rozmixovať a časť len pokrájať, mne sa nechcelo mixovat, takže na obrázkoch len nakrájané.
Prelejeme štedro vínom a necháme dobre prebublať, aby bolo ovocie mäkké.
Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku, netreba ju sladiť, ak sme dosť osladili ovocie. Keď je ovocie mäkké a prevažná časť alkoholu odparená, šľahačku vmiešame do ovocia.
Zmes nalejeme do zatváracej misky a dáme do mrazničky.
Zmrzlina DRUHÁ
Postup je podobný.
Základ pre zmrzlinu obsahuje tri veľké lyžice medu, drvené klinčeky, škoricu, druhú polku badiánu. Plus nadrobno nasekanú mätu.
Nasypeme do panvice ovocie, znovu, odporúčam nakrájať na oveľa menšie ako na obrázku a najlepšie pomixovať.
Prelejeme červeným vínom, a citrónovou šťavou, necháme dobre prebublať. Po zmäknutí zamiešame ušľahanú druhú šľahačku a citrónovú šťavu.
Nalejeme do misky a dáme do mrazničky.
Hotová zmrzlina:
Dobrú chuť. ;]
Späť na kategóriu: kuchyňa
Pridať komentár:
Komentáre
K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]