arien.sk / Dvojaká zmrzlina

Dvojaká zmrzlina

6. 7. 2007

Potrebujeme:

  • bobuľové ovocie: ríbezle, čierne ríbezle, jahody, čerešne, višne, všetko umyté a vykôstkované a pokrájané na čo najmenšie
  • broskyne, jablká, pokrájané na malinké
  • lístky mäty
  • dve šľahačky
  • med
  • červené víno
  • citrónovú šťavu
  • klinčeky
  • škoricu
  • badián

p6240003

p6240005

Postup:

Zmrzlina PRVÁ

Na panvicu dáme jemne rozohriať dve až tri veľké lyžice medu. Roztlčieme dva klinčeky a polku badiánu. Keby som mala vanilkový lusk, asi by som neváhala ani s ním. Čo benevolentnejší môžu použiť vanilkový cukor, ja cukor nepoužívam. Nasypeme na med, poprášime škoricou a prehrejeme, nech sa uvoľní vôňa.

Do panvice nasypeme ovocie. Môžeme napríklad časť z neho rozmixovať a časť len pokrájať, mne sa nechcelo mixovat, takže na obrázkoch len nakrájané.

Prelejeme štedro vínom a necháme dobre prebublať, aby bolo ovocie mäkké.

p6240016

Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku, netreba ju sladiť, ak sme dosť osladili ovocie. Keď je ovocie mäkké a prevažná časť alkoholu odparená, šľahačku vmiešame do ovocia.

p6240017

Zmes nalejeme do zatváracej misky a dáme do mrazničky.

p6240021

Zmrzlina DRUHÁ

Postup je podobný.

p6240023

Základ pre zmrzlinu obsahuje tri veľké lyžice medu, drvené klinčeky, škoricu, druhú polku badiánu. Plus nadrobno nasekanú mätu.

Nasypeme do panvice ovocie, znovu, odporúčam nakrájať na oveľa menšie ako na obrázku a najlepšie pomixovať.

p6240027

Prelejeme červeným vínom, a citrónovou šťavou, necháme dobre prebublať. Po zmäknutí zamiešame ušľahanú druhú šľahačku a citrónovú šťavu.

p6240032

Nalejeme do misky a dáme do mrazničky.

p6240033

Hotová zmrzlina:

p6250036

p6250037

Dobrú chuť. ;]


Späť na kategóriu: kuchyňa

Pridať komentár:

V príspevkoch môžete používať BB kód.









Komentáre

K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]