arien.sk / Jablkovo-kakaová štrúdla
Jablkovo-kakaová štrúdla
4. 3. 2007
V poslednej dobe som posadnutá štrúdľami, a dnes som spravila ďalšiu [po predošlých tvarohových, višňovo-černicových, makových a iných].
Suroviny:
- 500 g lístkového cesta z obchodu
- 10 malých jabĺk
- hrozienka
- celý mak
- kakao
- škoricový cukor
- vanilkový cukor
- maslo
Postup:
Cesto som vyvaľkala a vytiahla na par milimetrovú hrúbku a preniesla na utierku.
Jablká som očistila od kôstok a rozsekala v elektrickom sekáčiku.
Rozložila som ich na cesto, posypala jedným sáčkom škoricového cukru, jedným sáčkom vanilkového, hrsťou hrozienok, pár hrsťami maku a kakaom. Navrch som poukladala kúsky masla.
Štrúdľu som zatočila a v utierke preniesla na plech. Poprepichovala som ju vidličkou.
Piekla sa na 180tich stupňoch asi 25 minút.
;
Je úžasná, šťavnatá, kakaová, jablková, tak akurát sladká. A máme jej pol metra.
Späť na kategóriu: kuchyňa
Pridať komentár:
Komentáre
K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]
Čo sa u nás varí
Najnovšie recepty