arien.sk / Krémová ryža s kuracími kúskami
Krémová ryža s kuracími kúskami a kukuricou
22. 5. 2012
Naladila som sa na jarné ľahké jedlá. Takým je aj táto výborná krémová ryža s mladou cibuľkou.
Potrebujete:
ryža
kuracie prsia
smotana na šľahanie
kukurica v konzerve
zelená cibuľka
cibuľa
soľ
ligurček
rasca
Príprava:
Nakrájajte cibuľu a opražte ju do zlatista v hrnci.
Kuracie prsia nakrájajte na kúsky a pridajte ich do hrnca. Posypte trochou celej rasce.
Mäso jemne opečte. Pridajte ryžu, soľ, trochu ligurčeka, smotanu na šľahanie a vodu. Tekutín by malo byť aspoň toľko, aby sa ryža uvarila a ešte vám nejaká tekutina zostala. Prípadne priebežne dolievajte, tak to robím ja.
Keď už je ryža skoro mäkká, pridajte nakrájanú mladú cibuľku.
Pridajte aj konzervovanú kukuricu, a nechajte prebublať, aby sa cibuľka aj kukurica zohriali. Pokojne môžete nechať väčšinu tekutiny vybublať, alebo si ju ponechať.
Podávajte hneď po uvarení ako tekutejšie jedlo, alebo na druhý deň ako menej tekuté jedlo, keďže smotana sa vsiakne do ryže. :) Oba varianty sú výborné.
Späť na kategóriu: kuchyňa
Pridať komentár:
Komentáre
K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]
Čo sa u nás varí
Najnovšie recepty