arien.sk / Ľahký nepečený čerešňový koláč s rebarborou

Ľahký nepečený čerešňový koláč s rebarborou

6. 6. 2011

Nadbytok čerešní zvyčajne vyústi do výborného čerešňového koláča. Ak sa k tomu pridá rebarbora, vynikajúci dekadentný výsledok je istý. ;]

p1070962

p1080092

 

Potrebujeme:

  • piškóty, najlepšie podlhovasté (množstvo závisí od veľkosti formy)
  • pri nedostatkuj piškót sa dajú doplniť strúhankou
  • čerešne
  • rebarboru
  • šľahačku
  • vanilkový cukor
  • stužovač šľahačky
  • kyslú smotanu
  • práškový cukor 
  • jedno urobené presso alebo nescu

Postup:

Ako prvé očistíme rebarboru (odstránime drevnaté časti) a nakrájame ju na kúsky. Zasypeme trochou práškového cukru a necháme stáť.

Potom odkôstkujeme čerešne. Ja som to robila normálne, nožíkom rozrezať na polky a vybrať kôstky, keďže naše čerešne šli dobre od kôstky.

Potom prejdeme na výrobu samotného koláča. Piškóty rozlomíme na polovice a dekoračne uložíme koldokola formy. Zvyšné piškóty uložíme rozdrvené alebo aj vcelku na spodok formy. Pri nedostatku piškót dosypeme strúhankou.

Pokropíme hojne silnou kávou.

p1070951

Klasickým šľahaním ušľaháme sľahačku (s vanilkovým cukrom a stužovačom alebo bez). Primiešame kyslú smotanu. Niekoľko čerešní odložíme na dekoráciu a zvyšné odkôstkované čerešne rozmixujeme na drť. Primiešame do šľahačky.

Ružovú čerešňovú šľahačku potom vlejeme do koláča.

p1070958

Rebarboru dáme do hrnca s trochou vody a krátko prevaríme, aby zmäkla, stačí zo dve minúty.

Dekoračne rozhodíme na koláč spolu so zopár čerešňami.

Koláč uložíme na noc do chladničky.

p1070966

p1070968

Tento koláč je famózne ľahučký a extrémne dobrý. Zeleno-ružová rebarbora s ružovou čerešňovou šľahačkou nielenže dohromady chutia vynikajúco, ale ešte aj krásne vyzerajú.


Späť na kategóriu: kuchyňa

Pridať komentár:

V príspevkoch môžete používať BB kód.









Komentáre

K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]