arien.sk / Ľahký nepečený čerešňový koláč s rebarborou
Ľahký nepečený čerešňový koláč s rebarborou
6. 6. 2011
Nadbytok čerešní zvyčajne vyústi do výborného čerešňového koláča. Ak sa k tomu pridá rebarbora, vynikajúci dekadentný výsledok je istý. ;]
Potrebujeme:
- piškóty, najlepšie podlhovasté (množstvo závisí od veľkosti formy)
- pri nedostatkuj piškót sa dajú doplniť strúhankou
- čerešne
- rebarboru
- šľahačku
- vanilkový cukor
- stužovač šľahačky
- kyslú smotanu
- práškový cukor
- jedno urobené presso alebo nescu
Postup:
Ako prvé očistíme rebarboru (odstránime drevnaté časti) a nakrájame ju na kúsky. Zasypeme trochou práškového cukru a necháme stáť.
Potom odkôstkujeme čerešne. Ja som to robila normálne, nožíkom rozrezať na polky a vybrať kôstky, keďže naše čerešne šli dobre od kôstky.
Potom prejdeme na výrobu samotného koláča. Piškóty rozlomíme na polovice a dekoračne uložíme koldokola formy. Zvyšné piškóty uložíme rozdrvené alebo aj vcelku na spodok formy. Pri nedostatku piškót dosypeme strúhankou.
Pokropíme hojne silnou kávou.
Klasickým šľahaním ušľaháme sľahačku (s vanilkovým cukrom a stužovačom alebo bez). Primiešame kyslú smotanu. Niekoľko čerešní odložíme na dekoráciu a zvyšné odkôstkované čerešne rozmixujeme na drť. Primiešame do šľahačky.
Ružovú čerešňovú šľahačku potom vlejeme do koláča.
Rebarboru dáme do hrnca s trochou vody a krátko prevaríme, aby zmäkla, stačí zo dve minúty.
Dekoračne rozhodíme na koláč spolu so zopár čerešňami.
Koláč uložíme na noc do chladničky.
Tento koláč je famózne ľahučký a extrémne dobrý. Zeleno-ružová rebarbora s ružovou čerešňovou šľahačkou nielenže dohromady chutia vynikajúco, ale ešte aj krásne vyzerajú.
Späť na kategóriu: kuchyňa
Pridať komentár:
Komentáre
K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]
Čo sa u nás varí
Najnovšie recepty