Mäsová roláda
13. 6. 2005
Potrebujeme:
- mleté mäso
- údené mäso na plátky, šunku, alebo niečo v tom duchu
- klobásu
- tvrdý syr, napr. strúhaný
- mäkký syr
- petržlen
- šalviu
- koriander
- bazalku
- kôpor
- ligurček
- 5 veľkých strúčikov cesnaku
- dve vajcia
- štvrťkila šampiónov, alebo akýchkoľvek iných hríbov
- čili papričky
- zelené korenie
- majoránku
Postup:
Nasekáme bylinky, roztlčieme cca 2 čili papričky, povedzme 10 guličiek zeleného korenia, a hrsť sušenej majoránky. Mleté mäso dáme do misy, roztlačíme cesnak, trepneme vajcia, pridáme bylinky a korenie. Všetko dobre zmiešame. Nezabudneme posoliť.
Pripravíme si dostatočne veľkú plochu alobalu a mäso na neho rozložíme v tenkej vrstve [nie úplne ku krajom].
Nakrájame hríby na drobno [resp. pomelieme, ak sa nám chce], tak isto klobásu na kolieska, tvrdý syr na kocočky, alebo postrúhame, najlepsí je aj tak plátkový. Hríby rozložíme rovnomerne na mäso, tak isto údené, či šunku, a mäkký a tvrdý syr.
Mäso pomocou alobalu stočíme, dobre alobal utesníme, najmä na koncoch a položíme na plech.
Pečieme pri 200 stupňoch cca 3/4 hodinu, až hodinu. Pred koncom otvoríme alobal, nech sa zchrumkaví vrch.
Varený karfiol a cesnaková smotana
Ako prílohu si my dáme varený karfiol a cesnakovú smotanu.
Potrebujeme:
- karfiol
- celú rascu
- kyslú smotanu
- 5 strúčikov cesnaku
- kúsok uhorky, čo nám zostal zo včera [alebo reďkovky, papriky, alebo aj nič]
- nejakú bylinu na ozdobenie, u nás to bol petržlen
Karfiol uvaríme v slanej vode, s rascou, proste normálny varený karfiol.
Do smotany vytlačíme cesnak, nebojte sa da? aj enormné množstvo, bude to skvelé. Nakrájame do toho aj nejakú tú zeleninu, ak sa nám chce.
Toto je dobré si nenechávať na poslednú chvíľu, ale pripraviť aspoň hodinu pred jedlom a postaviť do ladničky. Aby sa cesnak dobre vsiakol do smotany.
Pre slabšie povahy odporúčam menej cesnaku.
Celkový výsledok vyzerá takto:
Späť na kategóriu: kuchyňa
Pridať komentár:
Komentáre
K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]