arien.sk / Medovníčky

Medovníčky

6. 12. 2006

Suroviny na medovníčky: 

  • 800 g hladkej múky
  • 200 g hrubšie mletej pohánkovej, ražnej, špaldovej, celozrnnej či inej tmavej múky
  • 3 celé vajcia
  • 1 maslo [250 g]
  • 200 g práškoveho cukru
  • 200 g medu
  • 1 kypriaci prášok do perníka
  • 1 sáčok perníkového korenia, alebo roztlčené rôzne korenie: aníz, badián, koriander, škorica, klinčeky, čierne korenie, muškátový oriešok,..

Zmiešame cukor, múku, kypriaci prášok a korenie. Dôkladne do zmesi zapracujeme vajcia, med a maslo. Med by mal byt tekutý.

Vypracujeme nelepivý bochník a dáme ho do chladničky. Najmenej na noc, ale čim dlhšie, tým lepšie.

medovnicky

Vykrojíme alebo vytvarujeme medovníčky, potrieme váječným bielkom, ak ich chceme mať lesklé.

medovnicky

Pečieme cca 8-12 minút pri nižšej teplote [napríklad 150 stupňov], pri jemnom zhnednutí vyberáme.

Poleva na zdobenie:

  • 1 bielok
  • 300 g preosiateho práškového cukru
  • šťava z polky citróna

Cukor treba preosiať! A všetko dohromady vysľahat do hladka.

medovnicky


Späť na kategóriu: kuchyňa

Pridať komentár:

V príspevkoch môžete používať BB kód.









Komentáre

K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]