arien.sk / Pomazánka z medvedieho cesnaku
Pomazánka z medvedieho cesnaku
10. 4. 2010
Jarná pomazánka z medvedieho cesnaku je osviežujúca a ešte k tomu krásna na pohľad. :)
Medvedí cesnak je na jar skvelým prečisťovadlom organizmu, a okrem toho ešte aj výborne chutí. Má podobné účinky a vlastnosti ako bežný cesnak a je jednou z prvých jedlých rastlín, ktoré na jar vyrastú:
Fotografia cesnaku z blogu Veroniky Bahnovej
Potrebujeme
- kyslú smotanu
- mäkký syr
- medvedí cesnak
- mixér
- prípadne zelenú jarnú cibuľku a soľ podľa chuti
Všetky ingrediencie vo vhodnom pomere dáme do mixéra a vymixujeme na hladkú zelenú pomazánku. Necháme vychladiť v chladničke.
Natrieme na chleba a doplníme napríklad pažítkou a inou jarnou zeleninou.;]
A ešte kvitnúci medvedí cesnak: ;]
Späť na kategóriu: kuchyňa
Pridať komentár:
Komentáre
Komentár č. 3
15. augusta 2011, 23:06
autor: Schmiedtova
Predam tinkturu medvedieho cesnaku
Komentár č. 211. apríla 2011, 10:00autor: arien •
web
Znie to výborne, aj ja si takú zase musím spraviť.;]
Komentár č. 1
11. apríla 2011, 9:50
autor: z
mňam, ja som včera robila podobnú - medvedí cesnak som rozmixovala s lučinou, trochou taveného syra, citrónovou šťavou, soľou, čerstvo mletým čiernym korením a štipkou čerstvo mletého kari. šmak! .)
Čo sa u nás varí
Najnovšie recepty