arien.sk / Údené mäso s chrenovou omáčkou z čerstvého chrenu

Údené mäso s chrenovou omáčkou z čerstvého chrenu

9. 4. 2011

Riadne štipľavá chrenová omáčka je skvelá vec. Dá jesť so všeličím, napríklad s opečeným údeným mäsom a zemiakmi. Alebo s fašírkou.

chrenova-omacka09

chrenova-omacka06 

Potrebujeme

  • čerstvý chren
  • mlieko
  • hladkú múku
  • maslo
  • citrónovú šťavu
  • soľ

Postup

Koreň chrenu očistíme a nastrúhame na jemno riadnu kôpku.

chrenova-omacka07 

chrenova-omacka01

Maslo roztopíme v hrnci, zasypeme hladkou múkou (asi jedna kopcovitá polievková lyžica) a urobíme zápražku. Po zapražení zalejeme mliekom a dobre rozmiešame.

Pridáme chren a soľ.

chrenova-omacka02

Dôkladne rozmiešame a necháme prevariť. Nakoniec pridáme ešte trochu masla.

Po vypnutí horáku ochutnáme a jemne dokyslíme trochou citrónovej šťavy (povedzme za polievkovú lyžicu) a premiešame.

Toto je skutočne maximálne jednoduchá omáčka.

Varenie zemiakov a opečenie údeného mäsa na panvici asi rozoberať podrobne netreba.;]

chrenova-omacka03


Späť na kategóriu: kuchyňa

Pridať komentár:

V príspevkoch môžete používať BB kód.









Komentáre

K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]