arien.sk / Vynikajúci tradičný strúhaný tvarohový koláč
Vynikajúci strúhaný tvarohový koláč
4. 4. 2011
Tento koláč nepotrebuje vysvetlenie. Prakticky každý ho pozná, a podľa tohto receptu je proste úžasný.
Na CESTO Potrebujeme
- 40 dkg hladkej múky
- 15 dkg práškového cukru
- 1 maslo (250 g)
- pol prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 1 celé vajce
- 5 veľkých lyžíc kakaa
- pol deci vody
Na plnku Potrebujeme
- 0,5 kg hrudkového tvarohu
- 10 dkg práškového cukru
- 2 celé vajcia
- 1 vanilkový cukor
Postup
Maslo oteplíme na izbovú teplotu. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame dohromady.
Miesime nekonečne dlhú dobu. ;] Toto je jeden z tých koláčov, pri ktorých si človek myslí, že už z tej sypkej zmesi proste nemôže vzniknúť cesto, a napriek tomu sa po ďalších piatich minútach miesenia z toho cesto stane.;]]
Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu polku rozvaľkáme alebo utlačíme do formy alebo plechu.
Zmiešame suroviny na plnku a rozotrieme ju na koláč.
Druhú polovicu cesta nastrúhame veľkým strúhadlom na vrch koláča.
Dáme piecť do trúby na 150 stupňoch cca 35 minút. Priebežne kontrolujeme, aby koláč ani náhodou nevyschol. Pre tento koláč platí, že lepší nedopečený, ako suchý. ;]
Späť na kategóriu: kuchyňa
Pridať komentár:
Komentáre
Komentár č. 2
4. novembra 2013, 9:21
autor: Alexandra
Výborný :-)
Komentár č. 1
21. mája 2012, 10:14
autor: Jana
tvarohový koláč
Čo sa u nás varí
Najnovšie recepty