arien.sk / Zapekaná plnená paprika s kyslou smotanou a čerstvým tymiánom
Zapekaná plnená paprika s kyslou smotanou a čerstvým tymiánom
24. 3. 2011
Po úspechu plnenej papriky v paradajkovej omáčke som sa rozhodla prezentovať môj druhý najobľúbenejší spôsob jedenia papriky – zapekaná paprika s kyslou smotanou.
Keďže nám zostala paprika aj plnka do nej, príprava bola veľmi krátka a jednoduchá.
Na papriky potrebujeme
- mleté mäso
- ryžu
- papriku mletú sladkú (veľa)
- paprikú mletú štipľavú
- čierne korenie
- rascu mletú
- soľ
- vajíčka
- papriky, najlepšie sú šťipľavé
Na 0,5 kg mäsa ide 15-20 dkg ryže a 2 vajcia. Alebo, ako pri všetkom plnenom, od oka.;]]
Postup
Paprikám odrežeme vrch, očistíme ich. Uvarenú alebo udusenú ryžu zmiešame s mletým mäsom, vajíčkami, koreninami a soľou. Najmä mletej papriky treba veľa, a to aj pikantnej, aby boli papriky štipľavé.
Zmesou naplníme papriky.
Naplnené papriky uložíme do jénskej misy alebo pekáča, zalejeme trochou oleja a dáme piecť do trúby.
Servírovanie
Kľúčom k tomuto jedlu je jeho servírovanie.
Najlepšie totiž takto upečené papriky chutia s kyslou smotanou. Okrem smotany som dnes objavila, že nádhernú chuť, vôňu a nové dimenzie dodá tomuto jedľu čerstvý tymián zo záhrady. ;]
Späť na kategóriu: kuchyňa
Pridať komentár:
Komentáre
K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]
Čo sa u nás varí
Najnovšie recepty