arien.sk / Zapekaná plnená paprika s kyslou smotanou a čerstvým tymiánom

Zapekaná plnená paprika s kyslou smotanou a čerstvým tymiánom

24. 3. 2011

Po úspechu plnenej papriky v paradajkovej omáčke som sa rozhodla prezentovať môj druhý najobľúbenejší spôsob jedenia papriky – zapekaná paprika s kyslou smotanou.

Keďže nám zostala paprika aj plnka do nej, príprava bola veľmi krátka a jednoduchá.

zapekana-paprika03

Na papriky potrebujeme

  • mleté mäso
  • ryžu
  • papriku mletú sladkú (veľa)
  • paprikú mletú štipľavú
  • čierne korenie
  • rascu mletú
  • soľ
  • vajíčka
  • papriky, najlepšie sú šťipľavé
Na 0,5 kg mäsa ide 15-20 dkg ryže a 2 vajcia. Alebo, ako pri všetkom plnenom, od oka.;]]

Postup

Paprikám odrežeme vrch, očistíme ich. Uvarenú alebo udusenú ryžu zmiešame s mletým mäsom, vajíčkami, koreninami a soľou. Najmä mletej papriky treba veľa, a to aj pikantnej, aby boli papriky štipľavé.

zapekana-paprika01

Zmesou naplníme papriky.

zapekana-paprika02

Naplnené papriky uložíme do jénskej misy alebo pekáča, zalejeme trochou oleja a dáme piecť do trúby.

Servírovanie

Kľúčom k tomuto jedlu je jeho servírovanie.

Najlepšie totiž takto upečené papriky chutia s kyslou smotanou. Okrem smotany som dnes objavila, že nádhernú chuť, vôňu a nové dimenzie dodá tomuto jedľu čerstvý tymián zo záhrady. ;]

zapekana-paprika04


Späť na kategóriu: kuchyňa

Pridať komentár:

V príspevkoch môžete používať BB kód.









Komentáre

K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]