arien.sk / Zapekaná zelenina so syrom - geniálna cuketa a tekvica

Zapekaná zelenina so syrom - geniálna cuketa a tekvica

21. 7. 2012

Toto zapekané jedlo je geniálnym výsledkom našich pestovateľských výčinov v záhrade. Cuketa, patizón, tekvica, baklažán, paradajka, cibuľa, skrátka asi všetku zeleninu zo záhrady je možné použiť.

Potrebujete napríklad

cibuľa
cesnak
cuketa
tekvica
patizón
paradajky
papriky
zemiaky
petržlenová vňať
šalvia
oregáno
tymián
vajcia
grécky syr
plesnivý syr
maslo
slanina alebo klobása alebo oboje
soľ

Postup

Nakrájajte zeleninu na krúžky alebo iné tenké tvary. Vložte do plechu všetku, okrem paradajok. Na obrázku sú aj paradajky, ale ja to mám radšej, keď prídu paradajky až na koniec. V prípade robenia malého množstva je možné aj nejako pekne všetku zeleninu navrstviť a poukladať na seba.

p1120514 

Primiešajte nakrájané kúsky masla a slaninku, alebo klobásu. Zmiešajte vajcia so soľou a nasekanými bylinkami. Zalejte zeleninu a dobre pomiešajte.

p1120519


Na vrch poukladajte paradajky, rozložte nakrájaný, nadrobený a nastrúhaný syr (veľa). Posypte tymiánom.

Dajte piecť na cca 200 stupňov na pol hodinu až hodinu, podľa množstva.

p1120524

 

Toto na prvý pohľad jednoduché a obyčajné jedlo je geniálne samotné, aj ako príloha. Keby som ho robila v malom množstve, tak by bolo bez zemiakov, a vrstvené, s paradajkami pokrytými syrom na vrchu. Vtedy toto jedlo prináša aj estetický zážitok. :)


Späť na kategóriu: kuchyňa

Pridať komentár:

V príspevkoch môžete používať BB kód.









Komentáre

K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]