Naša kuchyňa

Tradičná plnená paprika v paradajkovej omáčke
22. 3. 2011

Tradičná plnená paprika v paradajkovej omáčke

Plnená paprika v paradajkovej omáčke je to správne domáce jedlo. Chutí v zime aj v lete, nie je náročná na prípravu a dá sa urobiť z malého množstva surovín. V prípade upravenej prípravy je aj málo kalorická, alebo dokonca vegetariánska.


Kokosové pusinky s pomarančovou príchuťou
28. 2. 2011

Kokosové pusinky s pomarančovou príchuťou

Keď človek z akýchkoľvek dôvodov potrebuje niečo pekné, rýchle a hlavne sladké – napríklad, že ho prepadne chuť piecť, alebo ho prepadne žravosť – kokosové pusinky (alebo kokosové hrudky) sú na nezaplatenie.;]

Naše kokosové hrudky sú ozvláštnené pomarančovou vôňou a chuťou.


Na raňajky chleba s mäkkým syrom, horčicou a pažítkou
23. 2. 2011

Na raňajky chleba s mäkkým syrom, horčicou a pažítkou

Niet nad dobré raňajky. Najlepšie ak obsahujú čerstvú zeleninu. A tej VEĽA. ;]

V zime pri nedostatku kvalitnej a chutnej zeleniny je skvelým riešením pažítka. Dá sa totiž pestovať v kvetináči celoročne.


Vafle s čokoládovým fondue a tvarohom
22. 1. 2011

Vafle s čokoládovým fondue a tvarohom

Narazila som na recept na zaručene výborné wafle. Keďže sme na vianoce dostali sendvičovač/waflovač/grilovač s výmennými platňami, skvelá príležitosť urobiť si wafle sa priamo ponúkla. No a moja nová sada na čokoládové fondue spolu s vaflami – dokonalá kombinácia.


Bravčový zvitok so žltou paprikou
22. 1. 2011

Bravčový zvitok so žltou paprikou

Dostala som náhlu chuť na nejaký studený mäsový závin so zeleninou. Zeleniny sme nezohnali uspokojivé množstvo a ani uspokojivej kvality, takže som na zavinutý zvitok nakoniec použila iba žltú papriku. Toto jednoduché a rýchle jedlo sa dá jesť studené alebo teplé.


Plnený kaleráb
6. 1. 2011

Plnený kaleráb

Kaleráb je skvelá zelenina, ktoré sa da použiť na veľa zaujímavých spôsobov. Jedným z nich je plnenie. Plnený kaleráb je skutočná pochúťka medzi plnenými jedlami. :]

Je to pomerne ľahké jedlo (samozrejme, ak si k nemu nedáte pol kila zemiakov a pol kila smotany), ale pritom dostatočne sýte.