arien.sk / Marhuľová bublanina
Marhuľová bublanina
6. 9. 2009
Opäť nám raz do domu prikvitlo niekoľko pohárov zaváraných marhulí, ktoré v princípe nemáme ako použiť. ;] Samostatne ich nejeme a koláče pečieme radšej z namrazených bobuľovín.
Aby nám nestáli tri roky na poličke, rozhodla som sa upiecť skvelú marhuľovú bublaninu.
Cesto:
- polohrubá múka – 25 dkg
- práškový cukor – 25 dkg
- pol prášku do pečiva
- olej – 10 polievkových lyžíc
- vajcia – 4 ks
- štipka soli
- voda – 10 lyžíc
Potrebujeme tiež maslo na vymastenie formy.
Navrch:
- marhuľový kompót alebo čerstvé marhule jemne povarené
- 1 vanilkový cukor
- prezle (strúhanka)
Postup:
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, vmiešame olej a vodu.
Múku zmiešame s cukrom a práškom do pečiva.
Z bielkov vyšľaháme sneh.
Všetko zmiešame dohromady.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo formu, navrch poukladáme ovocie. Zasypeme trochou prezlov a vanilkovým cukrom.
Pečieme v predhriatej trúbe pri 150 stupňoch cca 40 minút. Kontrolujeme špáratkom alebo špajlou.
Späť na kategóriu: kuchyňa
Pridať komentár:
Komentáre
Komentár č. 1
11. júla 2012, 19:18
autor: ivet
zdravim kolacik je vyborny dakujem za recept ivet dopocitia
Čo sa u nás varí
Najnovšie recepty